Следвайте Гласове в ТелеграмЕвродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЕвродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова събира министри, политици и експерти на конференция за енергийния план на България

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова провежда конференция на тематика „ Енергийна тактика на България: проект за енергийна сигурност “. Тя  ще се организира на  24.11.2023 година (петък)  от 9:00 ч. в постройката на Народното събрание на  пл. „ Княз Александър I “ 1.

„ За страната   ни   е   от   главно значение   да   построи   самостоятелна,  стабилна   и надеждна енергийна система. Обединяването   на   силите   и   съдействието сред   държавните   институции,   промишлеността,   университетския, неправителствения   бранш   и синдикати са гаранция за положителни резултати в дълготраен проект за енергийната политика
и развиване на страната ни “, по този начин Цветелина Пенкова стимулира самодейността си за конференцията. 

Тя   ще   бъде   открита   от   ръководителя   на   Народното   заседание  Росен Желязков, от министъра на енергетиката на Румен Радев и от министъра на околната среда Юлиан Попов. В събитието ще вземат присъединяване представители на всички парламентарни групи в 49-то Народно   заседание,   представители   на   изпълнителната   власт, представители   на синдикалните организации, промишлеността и университетските среди. „ Ще разкрия и част от лекторите: ръководителя на КЕВР – Иван Иванов, ръководителя на Агенцията за нуклеарно контролиране – Цанко Бачийски, ръководителя на Булатом – Богомил Манчев, Проф. Александър Тасев от Българска академия на науките,  председателя на Еврохолд – Асен Христов и доста други основни специалисти “, добави Пенкова.

„ България и Европа минаха и не престават да минават през редица провокации. Всички те основават нужда от политики с  дългосрочен   темперамент,   които   да   могат   да   отговорят   на   потребностите   на   промишлеността   и   българските   жители “, сподели още евродепутатът. 

Тя дефинира енергетиката като един   от   най-важните   браншове,   към   който би трябвало  да   насочим съществено   внимание: „ Без постоянна енергетика не се развива стопанската система - промишлеността и бизнесът нямат базовите условия за разгръщане на своята активност. Накратко, енергетиката е в основата на вярното действие на стопанската система. И може би най-важното -  достъпът до електрическа енергия на ниски и съответни цени е право на всеки един български и европейски жител. “

В рамките на конференцията е планувано ще се показват български нововъведения в   региона   на   възобновимите   източници   на   сила,   енергийна   успеваемост   и устойчивите практики, както и тяхното приложение в промишлеността и стопанската система. Учени и специалисти от Българска академия на науките ще показват български нововъведения и разработки, с цел да покажат българския принос в зеления преход и енергийната промяна.

Ппрограмата на идната конференция „ Енергийна тактика на България: проект за енергийна сигурност ”, която ще се организира в Народното събрание на Република България на 24.11.2023 година Събитието е с часови диапазон 9:00 ч. - 15:00ч.

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР